Onder grote belangstelling van zorgmedewerkers en zorgorganisaties, stelde zorgambassadeur Candice De Windt haar boek “100 redenen om verpleegkundige te zijn, te worden en te blijven” voor in CC De Werf. Zoals de sprekende titel al laat uitschijnen is het een stevig pleidooi voor de vele troeven van het beroep van verpleegkundige. In haar thuis- en zorgstad Aalst lanceert Candice De Windt, samen met co-auteur Toon Quaghebeur, het boek “100 redenen om verpleegkundige te zijn, te worden en te blijven”. Sinds 2022 heeft ze als zorg- en welzijnsambassadeur in Vlaanderen de opdracht om zorgberoepen binnen Vlaanderen te promoten. Samen met Toon Quaghebeur, programmadirecteur Gezondheid bij Hogeschool UCLL, verzamelde ze alle argumenten en verhalen die het beroep van verpleegkundige zo bijzonder maken.
Candice De Windt vond Aalst, als zorgstad, de ideale locatie om haar boek te lanceren. In de regio is 1 op de 4 jobs zorggerelateerd, ongetwijfeld het gevolg van de vele zorggerelateerde bedrijven die zich hier hebben gevestigd. De stad Aalst alleen al stelt meer dan 622 zorgmedewerkers tewerk in vier woonzorgcentra, twee serviceflatresidenties, een erkende thuiszorgdienst en een lokaal dienstencentrum.
Burgemeester Christoph D’Haese: “Het begrip ‘zorg’ is in Aalst alomtegenwoordig. In Aalst heeft 1 op 4 werknemers een zorggerelateerde functie. Onze Aalsterse ziekenhuizen behoren tot de absolute wereldtop. Wij noemen dat AZorg. Wij hebben topdokters, zeer bekwame paramedici, een bloeiende zorgeconomie met wereldbedrijven in de health care op ons grondgebied. We hebben meer dan 20 zorginstellingen en bovenal duizenden steengoede verpleegkundigen. Daar gaat het over: de verpleegkundigen. In een kortstondige vlaag van onbescheidenheid kunnen we dus gerust stellen dat Aalst dé zorgstad van Vlaanderen is met prachtige verpleegkundigen. Geen betere plek dan Aalst om het boek voor te stellen”, aldus Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
Schepen Sarah Smeyers: “Dankzij deze niet aflatende focus stimuleert de stad ook innovatie in de zorg. Alleen al bij de stad hebben we twee projecten om zorginnovaties te stimuleren: ZorgLab Aalst en Health Hub Aalst. Daarbij betrekken we zowel de burgers, de zorgbedrijven maar ook de belangrijke spelers op het gebied van onderzoek en onderwijs.”
Dankzij de campussen van Odisee en Hogent en tal van verschillende zorgopleidingen op het grondgebied, is de wetenschappelijke insteek in die zorginnovatie verzekerd. Aalst is een zorgstad bij uitstek met zowel aantrekkelijke zorgwerkgevers alsook ondersteuning voor zorgprofessionals.