Vlaams Belang (VB) voert actie tegen hoge brandstofprijzen…

Vlaams Belang afdeling Denderleeuw heeft vandaag actie gevoerd aan het tankstation van Shell in Welle. Onze partij wil hiermee protesteren tegen de torenhoge brandstofprijzen, want we “betalen ons blauw aan de pomp”, zegt Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder. “Het maakt niet uit of je benzine of diesel tankt, bij elke tankbeurt wordt onze portemonnee leeggeschud. En voor elke liter die de burger koopt, gaat een liter naar de staat, want de helft van de brandstofprijzen bestaat uit belastingen. Het wordt tijd dat ze in de Wetstraat eens luisteren naar de mensen in de Dorpstraat: maak tanken terug betaalbaar!”

Donderdagnamiddag deelde het Vlaams Belang flyers uit aan pendelaars en toonde een groot spandoek aan voorbijrijdende wagens met de boodschap: “claxonneer voor betaalbaar tanken!”, wat luid enthousiast werd onthaald door voorbijrijdende automobilisten. Onze partij voert actie omdat ze niet tevreden is met de “magere energiedeal van paars-groen”. Midden maart stelde de regering namelijk een energieakkoord voor, ook inzake de brandstofprijzen, maar het Vlaams Belang zegt dat die maatregelen “fel ontoereikend” zijn.

“De meerinkomsten die de overheid nu graait dankzij de energiecrisis, moeten terugvloeien naar de burger!” “Van elke twee euro die we aan een liter brandstof moeten uitgeven, graait de overheid er één”, legt Slagmulder verder uit. “En van die euro geeft vadertje staat nu 17 cent terug. Dat is dus een peulschil, want ondanks deze zelfverklaarde grote inspanning ontvangt de staat zo nog altijd meer inkomsten via brandstofbelastingen dan exact een jaar geleden.”

“Hoog tijd dus dat die meerinkomsten terugkeren naar de mensen”, besluit Slagmulder. Het Vlaams Belang stelt drie concrete maatregelen voor om dat te bereiken. “Eén: verlaag de btw op brandstof naar 6 %, want brandstof is geen luxeproduct. Twee: verlaag de accijnzen op brandstof niet met een luttele 17 cent, maar naar het door de EU toegelaten minimum, goed voor meer dan 25 cent. En drie: voer een tijdelijke plafondprijs in van 1,60 euro, de prijs van voor de crisis. Want tanken moet terug betaalbaar worden, basta!”

Het Vlaams Belang heeft tevens een petitie op poten gezet, die te vinden is op betaalbaartanken.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *