Op 1 september zetten alle 34 scholen van Scholengroep 19 ‘Dender’ vol energie en enthousiasme opnieuw hun deuren open. De eerste schooldag ging niet onopgemerkt voorbij. Het onderwijspersoneel was al een tijdje in de weer om de terugkeer naar school onvergetelijk te maken en daar zijn ze ook goed in geslaagd: de leerlingen werden in de watten gelegd. In GO! basisschool GAAF! zijn ze het nieuwe schooljaar ‘ingevlogen’. Alle collega’s verwelkomden de leerlingen verkleed als airhostess. De leerlingen werden ‘ingecheckt’ aan de poort en ontvingen hun persoonlijke boarding pass.
In GO! basisschool Ten Berge daarentegen werden de leerlingen dan weer voorbereid op een schooljaar jaar vol magie. De leerlingen van GO! basisschool Atheneum Aalst werden ontvangen door boekfiguren en besprenkeld met leesstof. Het was meteen ook tijd voor feest: de opening van twee klaslokalen op de Pupillensite aan de Graanmarkt. Onder leiding van een harmonie werden de 44 leerlingen van het zesde leerjaar begeleid naar hun nieuwe lokalen: de cactusklas en de living. “Het inrichten van de lokalen heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar we zijn heel blij met het resultaat. Het is voor onze zesdejaars een nieuwe stap richting zelfstandigheid. Dat is goed in het kader van de overstap naar de secundaire school”, aldus directeur Nathalie De Veylder. Algemeen directeur van Scholengroep 19 ‘Dender’, Els Schockaert had de eer om de twee nieuwe lokalen te openen.
De Scholengroep is niet alleen creatief in het kader van de eerste schooldag, maar gaat ook op een inventieve manier om met het capaciteitsprobleem in de stad Aalst. “Naast de opening van twee klaslokalen op de Pupillensite hebben we voor GO! Lyceum Aalst een pand gevonden waar extra ruimte is voor 200 leerlingen. De onderhandelingen zijn volop bezig”, vertelt Els Schockaert. Ook op vlak van het lerarentekort zijn scholen heel vindingrijk. “Schooloverstijgend wordt er samengewerkt om openstaande vacatures binnen de Scholengroep ingevuld te krijgen. Op die manier wordt het lerarentekort doeltreffend aangepakt”, vult directeur-coördinator, Katrien De Moerloose aan.