Veel belangstelling voor nieuwste boek van Dirk Van Babylon…

Op 6 november stelde auteur Dirk van Babylon zijn nieuwste boek ‘Vi to. Wij twee. Het brievenboek van mijn ouders’ officieel voor aan het publiek. Dit non-fictieboek biedt een authentieke inkijk in de periode na Wereldoorlog II én in het meeslepende liefdesverhaal van twee jonge mensen. Een symfonie van twee onstuimige harten. Dirk van Babylon is het pseudoniem van Peter Van Breusegem. Hij publiceerde verschillende romans, vaak autobiografisch getint, die de taboes niet schuwen. Met ‘Vi to (Wij twee)’ duikt hij nog dieper in de biografie door het liefdesverhaal van zijn ouders op de meest integere, doch openhartige manier naar buiten te brengen.

Peter Van Breusegem werd op 15 mei geboren in Asse, niet ver van Brussel, en groeide op in Liedekerke in Brabant, bijna op de grens met Oost-Vlaanderen. Zijn vader was tandarts, zijn moeder was chronisch ziek – ze leed aan multiple sclerose, wat hem diep en blijvend tekende, en hem ertoe bracht geneeskunde te gaan studeren. Ze stierf een paar maanden voordat hij aan zijn universitaire studie begon. Toen al werd de literatuur een lichtpuntje in een pijnlijke werkelijkheid, die hem troost, kennis en begrip bood, en hem op ideeën bracht. Hij begon literaire ambities te koesteren.

In 1981 studeerde hij met grote onderscheiding af als dokter in de geneeskunde, nadat hij enkele maanden in Zaïre (het huidige D.R. Congo) had doorgebracht. Daar ontdekte hij een cultuur, een manier van samenleven en een manier van kijken naar anderen die heel anders was dan wat wij in de Europese cultuur kennen. De mensen die hij ontmoette, waren veel opener, positiever en minder veroordelend, wat een diepe indruk op hem maakte. Toen hij zich als arts in Ukkel vestigde, bleef hij deze spontane en verdraagzame wereld opzoeken. Brussel biedt hem een soort venster op de wereld. Veel van zijn patiënten zijn zwart of Arabisch, en een meerderheid is moslim. Peter Van Breusegem erkent de Islam.

In 1986 schreef hij ‘De Zwarte Bruidegom’ en hij won er de ‘Leo J. Krynprijs’ mee, een Vlaamse literaire prijs. Hij schreef onder het pseudoniem ‘Dirk van Babylon’. Een jaar later richtte hij een zelfhulpsysteem voor aidspatiënten op, dat hij tot 1993 fulltime runde. In die tijd nam hij een praktijk over in Brussel, waar hij nog steeds actief is. In 1986 begon hij ook gedichtenbundels te publiceren onder het pseudoniem ‘Pasquino’. Sindsdien heeft hij talrijke romans, essays en gedichtenbundels geschreven – waaronder een aantal sonnetten – en ook meer wetenschappelijke werken onder zijn echte naam. De laatste roman, ‘De laatste ketter’, verscheen in 2015 en werd door het publiek goed ontvangen. Deze wordt binnenkort ook in het Frans gepubliceerd.

Vandaag is Peter Van Breusegem een bekende Brusselse arts – recent was hij te zien in het tvprogramma ‘Dag Dokter’ – en een even bekende schrijver, met verschillende literaire projecten in de pijplijn. Hij is leif-arts en arts-arbiter in geschillen omtrent werkonbekwaamheid.

Het boek ‘Vi to. Wij twee’ is verkrijgbaar bij de Belgische webshops van Standaard boekhandel, Bol.com en Bookspot. Nederlandse lezers kunnen terecht op de webshops van Bol.com, Historiek Geschiedenisboeken, Hebban, Boekhandel Berne en De Hoeksteen. Men kan ook een exemplaar bestellen bij de auteur zelf, al dan niet gesigneerd, via: HPVB bv Huisartspraktijk Peter Van Breusegem Dwarsstraat 46 9450 Haaltert. BE 0772.449.996 Niet aan BTW onderhevig (Artikel 44) Bankrekening: BE 03 7330 6146 4684. Meerdere beelden van tijdens de boekvoorstelling zijn te zien op onze Facebook-pagina, vergeet deze zeker niet aan te vinken bij vindt ik leuk.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *