Het Vlaams Belang in de gemeente Sint-Lievens-Houtem streeft naar meer blauw op straat, geen gemeentefusie, meer veiligheid voor fietsers en voetgangers en luisterend oor voor hun inwoners. Niet met 21, maar met amper 9 kandidaten trekt het Vlaams Belang in Sint-Lievens-Houtem naar de Houtemse kiezer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Begin deze maand stelde het Vlaams Belang afdeling Sint-Lievens-Houtem zijn programma en kandidaten voor. Met fierheid maar vooral trots kondigde de partij aan dat ze na lange tijd opnieuw deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024.
De partij stelt een lijst voor van gemotiveerde kandidaten, allen gedreven door de noden en visies van de lokale bevolking. “Tijdens de nationale verkiezingscampagne dit jaar hebben we intensieve huisbezoeken georganiseerd en geluisterd naar de wensen en problemen van onze inwoners,” zegt Dominique Verdonck, lijsttrekker van Vlaams Belang Sint-Lievens-Houtem. “Onze sterke prestatie tijdens de Vlaamse verkiezingen in Sint-Lievens-Houtem motiveert ons om dezelfde lijn door te trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen. De gesprekken met onze inwoners vormen de basis voor onze speerpunten, waar we ons te allen tijde voor zullen inzetten.” Vlaams Belang Sint-Lievens-Houtem positioneert zich als een partij met één duidelijke visie, in contrast met de twee regenboog partijen die momenteel actief zijn in de gemeente. “De directe band met onze partij, Vlaams Belang, zal zeker in ons voordeel spelen bij het nemen van beslissingen,” aldus Verdonck.
De partij legt de nadruk op een aantal prioriteiten, waaronder:
1. Aanwezige en Nabije Politie: Meer blauw op straat voor een kordate aanpak van overlast en criminaliteit. Elke politiezone moet voldoende interventieploegen hebben om binnen tien minuten ter plaatse te kunnen zijn.
2. Geen Gemeentefusie Zonder Bindend Referendum: Vlaams Belang verzet zich tegen fusies zonder dat de inwoners zich via een bindend referendum kunnen uitspreken.
3. Woningen voor behoeftige Vlamingen: Het recht op betaalbare huisvesting voor de meest behoeftige Vlamingen staat centraal.
4. Voetgangers en Fietsers Tellen Mee: De veiligheid van voetgangers en fietsers moet prioritair behandeld worden.
5. Luisteren naar Onze Inwoners: Het gemeentebestuur moet beter inspelen op de wensen en zorgen van de inwoners door adviesraden efficiënt in te zetten.
De lijst van Vlaams Belang Sint-Lievens-Houtem bestaat uit negen gemotiveerde kandidaten. Lijsttrekker Verdonck (51) benadrukt dat veiligheid zijn absolute prioriteit is. “Dit is een probleem dat dringend moet worden aangepakt om onze inwoners opnieuw het gevoel van veiligheid te bieden. Ik zal me hier volledig voor inzetten,” zegt Verdonck. Lijstduwer Denis De Backer, met ervaring in de veiligheidsdiensten, zal een belangrijke rol spelen in het beleid rond algemene veiligheid, inclusief de bescherming van voetgangers en fietsers. “Veiligheid is een groot thema, waar ook infrastructuur bij hoort. Ik zal me hiervoor inzetten om onze inwoners de veiligheid te geven die ze verdienen,” aldus De Backer. Conny Veldeman (59) neemt plaats twee in en zal zich richten op sociale huisvesting en noodopvang, een urgent probleem in de gemeente. Mario De Groote (50), zoon van een tuinhandelaar, staat op plaats drie en zal zich inzetten voor de landbouwproblematiek in de regio.
De lijst wordt vervolledigd door:
• Kim Van Wijmeersch (41) op plaats 4.
• Peter Vervoort (59) op plaats 5.
• Wendy De Valck (42) op plaats 6.
• Etienne Van De Velde (59) op plaats 7.
• Conny Henderickx (51) op plaats 8.