Twee Oost-Vlaamse koks maken deel uit van chefsteam van ‘The Great Belgian Beer Dinner 2014’ in Gent. Op Dinsdag 22 en Woensdag 23 april wordt de derde editie van ‘The Great Belgian Beer Dinner’ georganiseerd. Vanaf 19.00 uur serveren vijf Belgische koks en één Amerikaanse chefkok in stadsbrouwerij Gruut te Gent een indrukwekkend 8-gangendiner met Belgische kwaliteitsbieren. Twee van de koks komen uit Oost-Vlaanderen: Tom De Four van ‘De Heeren van Liedekercke’ uit Denderleeuw en Sam Van Houcke van ‘Onder de Toren’ uit Hansbeke. De andere koks van ‘The Great Belgian Beer Dinner 2014’ zijn Hilaire Spreuwers van restaurant ‘BitterZoet’ (Zonhoven), Vincent Florizoone van ‘Grand Cabaret’ (Nieuwpoort), Stefaan Couttenye van ’t Hommelhof (Watou) en Chris Lively (de Amerikaanse chef die in één van de ‘Fier op ons Bier’-commercials voorkomt) van Ebenezer’s Restaurant & Pub uit de Amerikaanse staat Maine. Dit jaar vindt het evenement plaats in een echte brouwerijomgeving, nl. brouwerij Gruut in het Gentse stadscentrum. Aanvankelijk was er maar één avond gepland, maar wegens de massale vraag besliste het bestuur van Lekker Vlaanderen om een tweede dineravond te organiseren. Verfijnde biergastronomie in Gentse stadsbrouwerij “The Great Belgian Beer Dinner is ieder jaar een geweldige culinaire showcase”, zegt chef Hilaire Spreuwers, die de keukenactiviteiten coördineert. “Mijn collega’s en ik willen het publiek en horecaprofessionals tonen dat biergastronomie niet moet onderdoen voor de klassieke wijnkeuken. Integendeel, het ruime smakenpallet van onze Belgische bierscène geeft ons nog veel meer mogelijkheden om voedingsproducten van bij ons te combineren met authentieke en ambachtelijke bieren. De verfijnde biergastronomie wordt in alsmaar meer horecazaken geserveerd, iets wat ik samen met mijn collega’s van the Great Belgian Beer Dinner alleen maar kunnen toejuichen.” Tijdens de GBBD-editie van 2014 neemt zythologe Sofie Van Rafelghem de taak van biersommelier waar. Een enthousiast team van de Gentse Biervereniging serveert de bieren. ISPC, de specialist voor horecaprofessionals, en Eaulala zijn projectpartners. Voor de bediening van de gerechten wordt een beroep gedaan op de medewerkers van Mise en Place. The Great Belgian Beer Dinner wordt georganiseerd door vzw Lekker Vlaanderen, die o.a. foodpairing met Belgische bieren promoot. Voor info en reservatie: www.lekkervlaanderen.be
(Foto: CVHN)