’t Soetebekje in Erembodegem biedt 4 soorten bierbrood aan…

Soetebekje Erembodegem Persregio DenderOok al zijn we zelf geen warme bakker, zit er toch een klein beetje bakkersbloed in mijn genen, met twee nonkels die vroeger een eigen bakkerij hadden (eentje in Teralfene en eentje in Londerzeel) en een neef die momenteel in de sector zit. Onlangs vond in de pastorietuin in Erembodegem een tweedaags Streekbierenfestival plaats.  Dat bracht me op het idee om bierbrood te lanceren.  Onze vaste leverancier, bakkerij Ponnet, gaf ik een paar recepten waar ze mee aan de slag gingen.  Resultaat : vier soorten lekker bierbrood. Rozijnenbrood met donkere trappist, brood met kriekbier en krieken, brood met Witkap en brood met Westmalle.

Mijn bedoeling is niet alleen om ze gewoon in het assortiment op te nemen, maar aan te bieden mét bijhorende bieren en kaas.  Een beetje zoals in Frankrijk : du pain, du vin et du Boursin maar dan op zijn Oilsjters : broet, bier en keis (kan geen Oilsjters schrijven!)…  Op zondag 25 september kan je alvast komen proeven.  We maken dan degustatiebordjes met de combinatie bier, brood en kas. Binnenkort komt er ook een “bierbrood-ontbijt-formule” met brood, confituur, kaas, hesp, confituur en zoetigheden….

Belangrijk om weten is dat de biersmaak niet overheerst in het brood – dat mag ook niet – en dat je er niet dronken van wordt.   Vergelijk het met een tomatensaus : de smaak van tijm mag niet overheersen, maar tijm moet er wel in om een lekkere saus te maken.  Het bier maakt het brood dan ook uniek van smaak zonder dat je ervan zegt : amai, het lijkt alsof ik bier “eet” in plaats van drink. Voorlopig zijn de bierbroden enkel te verkrijgen op zaterdag en zondag.

(Foto: RLA)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *