Studente Odisee wint Real Estate Award 2017…

Anabel Van Durpe is Vastgoedstudent van 2017 Persregio DenderHet is nog maar twee jaar geleden dat hogeschool Odisee de award wegkaapte op de Real Estate Awards. Opnieuw behaalt een student van de hogeschool deze prestigieuze prijs. De award wordt georganiseerd door CIB (Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen) en bekroont het beste eindwerk vastgoed. Uit de inzendingen van alle hogescholen in Vlaanderen was Anabel Van Durpes eindwerk het beste volgens een jury bestaande uit experten uit de vastgoedwereld. De prijs werd uitgereikt op 1 juni 2017 in Tour & Taxis in Brussel. De reportage kunt u hier bekijken op Youtube en hier downloaden. Niet verwacht, wel gehoopt. “Er waren vele inzendingen, dus het is altijd wat afwachten of je kans maakt om te winnen”, zegt Anabel. “Ik ben net afgestudeerd in de opleiding Vastgoed aan Odisee en werk nu als syndicus in een kantoor in Aalst. Deze prijs in de wacht slepen geeft echt een goed gevoel. Ik heb veel tijd gestoken in het eindwerk en deze erkenning betekent voor mij dat ik verder moet doen zoals ik bezig ben”.

Problematiek van oude appartementsgebouwen. “Er is sinds kort een dakisolatienorm van kracht die stelt dat het dak van iedere zelfstandige woning voldoende geïsoleerd moet zijn. Gebeurt dat niet, dan krijg het gebouw strafpunten in het kader van de Vlaamse wooncode. Te veel strafpunten leidt tot ‘ongeschikt verklaring’, daardoor is de woning niet opnieuw verhuurbaar. Ik heb in mijn eindwerk de norm van het bouwtechnisch tot juridische onderzocht, maar even goed hoe hier praktisch als syndicus mee moet omgaan. Het was niet eenvoudig om onderzoek te doen naar een norm die nog maar pas van kracht is, maar mijn onderzoek helpt me nu om het toe te passen in de praktijk”, zegt Anabel.

De jury vond het eindwerk exhaustief. “Dit eindwerk is bijzonder exhaustief en kan daardoor in de nabije toekomst dienst doen als een handig naslagwerk voor elke syndicus die meer informatie nodig heeft over de Vlaamse dakisolatienorm. Alle aspecten verbonden aan de dakisolatienorm komen aan bod, zoals de verschillende handhavingsprocedures (administratief – strafrechtelijk), de vaststellingsmethodiek, de impact van de aan- of afwezigheid van dakisolatie op het EPC, bijzondere aandachtspunten in mede-eigendom en meer algemeen hoe de norm past binnen de onderzoeks- en informatieplicht van de vastgoedmakelaar. Het eindwerk is geschreven vanuit een sterk geloof in het belang van dakisolatie. Tegelijkertijd vindt de jury het positief dat de laureaat kritisch durft te staan tegen enkele eigen beleidsaanbevelingen na het opdoen van praktische ervaring binnen de sector. Dergelijke kritische geest is van grote meerwaarde voor elke syndicus”, zegt juryvoorzitter Jo Franco.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *