De Hogescholen en de stad Aalst hebben onlangs het startschot gegeven voor de vijfde editie van de Ondernemersaward. Alle eerstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement HoGent en Odisee worden warm gemaakt om een gepassioneerde ondernemer te nomineren voor de prestigieuze wedstrijd. Deze nieuwe lichting studenten zijn de ambassadeurs van de kandidaat-ondernemers die meedingen naar de gegeerde prijs van ‘meest gebeten ondernemer’. De winnaars van 2015 gaven de studenten alvast enkele tips om te winnen: ‘Kies een ondernemer waar je echt naar opkijkt en denk aan een extra touch tijdens je voorstelling: ons aangeboden hapje in samenwerking met Belgocatering werd gretig gesmaakt, en dan gaan de punten ook hoger…’ Positieve rolmodellen stimuleren de opstart van een eigen zaak. Studenten ervaren het persoonlijke contact met een echte ondernemer in hun eerste opleidingsjaar als een echte meerwaarde. De vorige edities waren heel succesvol en konden op ruime belangstelling van zowel ondernemers als studenten rekenen. Verkozen meest gebeten ondernemers zijn Luc De Bisschop van L-Door (2012), Sanne Nieulandt van Nieulandt Recycling (2013) en Kristof Breaem van Medec (2014). Nu is de vraag: wie volgt de meest gebeten ondernemer van 2015 (cfr video), Bartel Dewulf van Belgocatering, op? Bent u of kent u een ondernemer die voor de award van ‘beste ondernemer regio Aalst’ in aanmerking komt en die zijn/haar engagement wil geven aan studenten, neem dan contact op met info@ondernemendinaalst.be
De Ondernemersaward wil de ondernemingszin van studenten stimuleren. Via een jaarlijks event leren ondernemers uit de regio Aalst en studenten van de Aalsterse hogescholen elkaar kennen. Door contact met deze ondernemers raken zij vertrouwd met ondernemen en leren tegelijkertijd hun toekomstige werkveld kennen. Deze award is een unieke samenwerking tussen de twee aanwezige hogescholen in Aalst (HoGent en Odisee). Daarnaast zijn het Agentschap Ondernemen, de stad Aalst, Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen, JCI Aalst, de Stichting Onderwijs & Ondernemen en het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen de bevoorrechte partners.
De oproep ‘brugprojecten economie-onderwijs’ geeft steun aan samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en de bedrijfswereld die ondernemerschap bij schoolgaande jeugd stimuleren. Daarbij moeten er nieuwe vormen van kennisuitwisseling tot stand gebracht worden en ligt de focus op sensibiliseringsprojecten en op competenties die de ondernemingszin stimuleren. Het Agentschap Ondernemen wil met deze oproep ijveren voor meer en sterker ondernemerschap en komt daarmee tegemoet aan het beleidsaccent ‘de open ondernemer’ van minister-president Kris Peeters zoals dit opgenomen werd in Vlaanderen in Actie (ViA). Dit project kwam mede tot stand dankzij de steun van de stad Aalst, Randstad, KPMG, Belfius, Securex, Cottyn en de provincie Oost-Vlaanderen.
Meer info over de Ondernemersaward: www.ondernemersaward.be