Pollarestraat volledig vernieuwd ‘Project van 2,4 miljoen euro’…

Met het aanbrengen van de asfaltering in de Pollarestraat in Ninove rondt de stad één van haar grootste werven van de laatste jaren af. “Met 180 afgekoppelde woningen zetten we opnieuw een stapje richting een propere Dender en werd een groot stuk van de Pollarewijk compleet vernieuwd,” vertelt schepen voor openbare werken en mobiliteit Wouter Vande Winkel. Met de werken door rioolbeheerder Riopact was een investering van de stad gemoeid van 2,4 miljoen euro. De oude, bakstenen riolering ging er uit en werd volledig vernieuwd met een scheiding van regen- en afvalwater. Afvalwater uit het gebied wordt voortaan gezuiverd in het waterzuiveringsstation in Ninove en het regenwater wordt in een bufferbekken aan de Kaatsweg opgevangen voor het in de Dender terechtkomt. “Niet alleen in de Pollarestraat, maar ook in de Vooruitgangstraat hebben we daarmee zowel het wegdek als de voetpaden volledig vernieuwd,” vertelt Vande Winkel.

Die herinrichting was volgens Vande Winkels voorganger Henri Evenepoel absoluut noodzakelijk. “Zeker de Pollarestraat lag er met de oude kasseien heel slecht bij,” vertelt Evenepoel, “De voetpaden op het smalste stuk richting Brusselstraat lagen schots en scheef. Ik ben blij dat we daar met dit dossier verandering in hebben kunnen brengen.” Ondanks de kleine vertraging die de coronacrisis met zich meebracht, blikt de stad tevreden op de werken terug. “Zo’n grote herinrichting doe je uiteraard niet zonder hinder,” vertelt Vande Winkel, “maar de samenwerking met de aannemer verliep erg vlot.”

De stad ontving wel al enkele klachten over water in kelders van omwonenden als gevolg van de werkzaamheden. Die overlast is echter onvermijdelijk. “De oude bakstenen riolering is meestal zo lek als een zeef maar functioneerde wel als een drainagebuis voor grondwater,” vertelt Vande Winkel, “Als je die dan vervangt door een nieuwe betonnen riolering krijg je een verandering in het grondwaterpeil, zodat een aantal kelders van omwonenden, die onvoldoende waterdicht zijn, te kampen krijgen met dit nieuwe fenomeen. Dit is iets wat wel vaker voorkomt bij rioleringswerken.”

Op termijn wil de stad ook in de rest van de Pollarewijk het openbaar domein aanpakken, maar de stad is ook realistisch. De doorlooptijd van grootschalige rioleringswerken is nu eenmaal heel groot. “De studie en subsidieaanvraag starten we op, maar over de concrete start van de werken kunnen we nog geen uitspraak doen,” benadrukt Vande Winkel.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *