Laura Peeters en Niklas Arents zijn de Ninoofse N-VA gezichten voor de komende verkiezingen en leggen de nadruk op migratie en klimaat. N-VA Ninove stelt zijn twee kandidaten voor die samen op de N-VA lijst zullen staan in Oost Vlaanderen. Laura PEETERS (29j) en Niklas ARENTS (24j) zijn jong, ambitieus én willen vooral vooruit kijken. Het voorstel van minister Homans maakt een proefperiode mogelijk voor het Islamitisch Cultureel Centrum (ICC) in Meerbeke: Laura en Niklas sluiten zich volledig aan bij de kritische, doordachte standpunten van de N-VA. Zo ook bij het voorstel van minister Liesbeth Homans om een proefperiode van vijf jaar in te bouwen vóór moskees een erkenning krijgen. Het ICC in Meerbeke komt in aanmerking voor zo’n proefperiode. Vijf jaar lang moet het ICC dan aan een reeks nieuwe voorwaarden voldoen vooraleer het recht heeft op overheidssteun of belastinggeld. Wahabistische en salafistische strekkingen wil de N-VA niet in Ninove. Er moet een einde komen aan de buitenlandse giften en dus ook aan de inmenging van buitenlandse politiek.
“Erkenning is voor elke gemeenschap van belang. Maar eerst moet er vertrouwen zijn.” Dixit Laura Peeters. Anderzijds is erkenning een belangrijk signaal naar de verschillende geloofsgemeenschappen toe. Dan voelen alle gemeenschappen zich gewaardeerd en dat is van belang voor een gezonde samenleving. Maar eerst is er vertrouwen nodig. Het voorstel van de N-VA zorgt daarvoor.
De N-VA heeft ook een concreet klimaatplan, zonder oogkleppen en zonder extra groene belastingen: Laura en Niklas zien op 26 mei een duidelijke keuze voor de kiezer: ofwel het ecorealisme van de N-VA, ofwel het groene luchtkasteel van gebakken lucht. De verkiezingen van 26 mei mogen wat hen betreft gerust over het klimaat gaan. Ze dagen de andere partijen uit om eindelijk eens concreet te worden. De N-VA heeft als enige partij een plan klaar voor het klimaat. Het uitgangspunt daarbij is een geleidelijke energietransitie, die rekening houdt met alle domeinen, ook het economische. Op straat komen voor het klimaat is nobel, als jongere zelf in de politiek stappen om vooruitgang te boeken is doeltreffender. Dixit Niklas Arents.
Daarbij komt nog dat de technologieën die we in Vlaanderen ontwikkelen de hefbomen kunnen zijn om de wereld te veranderen. Vlaanderen zit niet stil en is nu al koploper in tal van sectoren. Het klimaatdebat moet dus zeker ook gaan over technologische vooruitgang om de CO2-uitstoot te verminderen, over biotechnologie en over aanpassing aan het klimaat. Het plan van de N-VA heeft voor elk van die thema’s aandacht. Op donderdag 9 mei organiseert N-VA Ninove trouwens een klimaatdebat met EU-parlementslid Mark Demesmaeker (N-VA).Het debat zal plaatsvinden in buurthuis Berdam, Edingsesteenweg 2 in Ninove (vroeger de Nieuwe kerk).