Er is nog steeds geen oplossing voor de treinverbinding tussen Aalst en Ninove blijkt uit een vraag van Kamerlid Anja Vanrobaeys (Vooruit) aan minister Gilkinet. “Uit mijn vraag aan de minister over de vertragingen in lange reistijden voor de verbinding tussen Aalst en Ninove blijkt dat er geen directe oplossing is,” aldus een teleurgestelde Anja Vanrobaeys, federaal parlementslid voor Vooruit. “Pendelaars die in Denderleeuw moeten overstappen missen door de problemen hun aansluiting en zijn een uur langer onderweg. In januari beloofde de NMBS echter al de aansluiting in Denderleeuw te verzekeren. Ze kwamen daar in mei weer op terug. Een onbegrijpelijk spel waarbij de pendelaars en reizigers steeds weer de dupe zijn.”
De NMBS belooft er alles aan te doen de treinen stipt te laten rijden. “Maar iedereen die dagelijks de app gebruikt, kent de stiptheid. Zeker nu met de examens een dikke streep door de rekening van de talrijke scholieren die naar Ninove pendelen. Van hun beloftes een structurele oplossing uit te werken, komt helemaal niks in huis.”
Vandaag zorgde deze treinverbinding zelfs dat er een actuadebat doorging in de commissie Mobiliteit. “Ik ben tevreden dat mijn collega-parlementairen even bezorgd zijn over de problemen die zich steeds weer op dit traject voordoen. Samen eisen we dat er een structurele oplossing komt en niet alleen een aansluiting ‘s middags en ‘s avonds laat zoals de minister heeft geantwoord. De gemeenteraden van Aalst, Erpe-Mere, Ninove stemden ondertussen al een resolutie. Ook de vervoersregio Aalst die de laatste hand legt aan hun mobiliteitsvisie 2030 stuurt het signaal uit naar de NMBS dat de treinverbindingen in de Denderregio beter moeten kunnen. Dit zijn allemaal duidelijke signalen die niet langer genegeerd mogen worden.”
De mensen in de Denderstreek verdienen een betere dienstverlening. Om te starten kan de NMBS in de spits een rechtstreekse verbinding voorzien tussen Aalst en Ninove. “Al blijf ik dromen van een treinverbinding doorheen Zuid-Oost-Vlaanderen langs de lijn 82,” zegt Vanrobeys. Bedrijven langs het station van Mere smeken om personeel, en een goede treinverbinding. ‘Ook aangepast aan de werkuren in ploegen zou alvast een eerste stap in de goede richting zijn,” besluit Anja Vanrobaeys.