Ninoofse Wettels mikken op binnenhalen WK-titel in Torhout…

Het Ninoofse Wettels on fire BBQ-team, dat volgend jaar 10 kaarsjes uitblaast, gaat ‘s werelds grootse uitdaging aan tijdens het WK WBQA (wereldkampioenschap Culinair BBQ) op 3 en 4 september in het Stadspark in Torhout. Na de disciplines SCA (Steak Cookoff Association), waarin alles draait rond die ene perfecte steak, en KCBS (Kansas City Barbecue Society) rond de typisch Amerikaanse klassiekers (Chicken -Ribs -Pork -Brisket of Whole hog), is het nu de beurt aan de discipline culinair BBQ. De Ninoofse Wettels zijn niet aan hun proefstuk toe en sleepten diverse prijzen binnen in de disciplines SCA en KCBS en behaalden daarnaast al vele nationale en internationale prijzen op culinair niveau. Zo waren ze Belgisch vicekampioen in 2013 en werden ze in 2015 runnerup in de categorie Vegetarisch op het WK in Gotenburg (Zweden).

Meer dan 80 teams uit de gehele wereld zullen strijd leveren in de ondertussen door de pandemie twee jaar doorgeschoven Belgische editie. Dit wordt zonder meer een hoogmis voor de barbecueliefhebber en er zal een smeltkroes te zien zijn van onder andere Zuid- & Latijns-Amerikaanse, Europese en Mexicaanse invloeden en smaken. Om enkele deelnemende landen te vermelden: Argentinië, Brazilië , Mexico, Ghana ,Chili , Guatemala, El Salvador , US, Paraguay, Bolivia enz…. Elk team krijgt zijn ingrediënten en enkel daarmee wordt er gekookt om de podiumplaatsen in één van de categorieën: Vis, Kip, Ribben, Varkensshouder, Rund en Dessert.

Naast smaak en textuur worden er ook punten uitgedeeld voor presentatie, garnering en creativiteit. Veel aandacht zal ook gaan naar de bijkomende categorie ‘Cooking from the homeland’, waarbij elk team zijn lokale trots kan demonstreren. Bij deze publieksdiscipline zullen de naar verwachting 30.000 bezoekers hun oordeel kunnen vellen. Dit maakt eveneens deel uit van het riante aanbod op ‘s werelds grootste en waarschijnlijk lekkerste hapje-tapje BBQ-event.

De Wettels gaan de strijd aan in hun vertrouwde team, dat geleid wordt door Master Cook Patrick De Gendt, die sinds het ontstaan voor de culinaire kampen de krijtlijnen uittekent. Iedereen is welkom tijdens het WBQA-event en twijfel er niet aan dat de Wettels Ninove andermaal op de culinaire kaart zullen zetten. Daarbij wordt de steun van alle Ninovieters meer dan welkom. De Wettels kregen stand nummer 2 toegewezen. Vergeet zeker niet onze stand te bezoeken en proef ons op hooi gerookte Iberico varkenshaasje, met het huisgemaakte Wettels on fire BBQ-worstje op een bedje van wortelzalf. We ontmoeten je graag in Torhout.

(Foto: Michel Devos)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *