Mauro Keppens uit Vlierzele wint zijn tiende koers in Erpe…

Met de Grote Prijs Kris D’Herde stond K.W.C. Erpe Sportief onder leiding van Dirk D’Herde, gisteren in voor twee wielerwedstrijden ter gelegenheid van Erpe Kermis. De eerste wedstrijd van de dag was er ééntje voor U17. Er verschenen tweeënvijftig nieuwelingen voorbij de inschrijvingstafel voor een koers van  58,8 km over zes ronden. Al van bij de start trokken Mauro Keppens uit Vlierzele en Noah Roels uit Wichelen, beiden aangesloten bij Isorex Cycling Team, in de aanval.

Vanuit de achtergrond kwam er weinig of geen reactie meer, waardoor de twee ploegmaats de handen in elkaar sloegen en ronde na ronde hun voorsprong uitbouwde tot één minuut op een al meteen verslagen peloton. In de laatste ronde liet Mauro Keppens zijn compagnon in de steek om solo zijn tiende overwinning binnen te drijven. Vijfenveertig seconden later behaalde Noag Roels de tweede plaats. Jelle Heyns won de pelotonspurt voor Jonne Meert, Luca Lagaisse en Liam Teuchy.