De Leerlingen van de TechniGO! hotelschool op de Ledebaan in Aalst werkten mee aan een kookboek dat de naam ‘Andermaal’ mee kreeg. EVA en BOS+ maakten in samenwerking met verschillende hotelscholen verdeeld over heel Vlaanderen en Brussel het kookboek ‘Andermaal’. Een kookboek vol plantaardige recepten die als inspiratie dienen voor chefs van de toekomst. Het boek bevat niet enkel heerlijke recepten, maar ook culinaire tips en informatie over duurzaamheid.
Dankzij interessante workshops gegeven door BOS+ en EVA leerden de leerlingen van de TechniGO! hotelschool uit Aalst de kneepjes van het vak omtrent plantaardig voedsel. “We hebben ons als school ingeschreven voor dit project om onze leerlingen meer bewust te maken over het veggie gegeven. Ook om aan te tonen dat veggie eten ook smaakt en mooi kan ogen”, vertelt M. van TechniGO! hotelschool Aalst. Tijdens de workshops over heel Vlaanderen en Brussel werden heel wat recepten verzameld. De lekkerste ervan werden gepubliceerd in het ‘Andermaal’-kookboek.
“In totaal realiseerden we 6 gerechten, waarvan er 4 werden opgenomen in het kookboek. We zijn heel trots op dit resultaat en op onze leerlingen, het zijn tenslotte hun eigen recepten die gepubliceerd werden in het kookboek”, aldus M.
Het kookboek heeft als doel het culinaire repertoire van de leerlingen, toekomstige chefs en restauranthouders te verbreden. Wil je het boek graag gratis downloaden? Dat kan via de volgende link.