Tijdens de 23ste editie van de Open Bedrijvendag afgelopen Zondag kreeg de Ninoofse bakkerij La Lorraine zomaar eventjes 7.500 toeschouwers te verwerken. Dat ze in de bakkerij gewend zijn om massa’s te zien is geen nieuws, dagelijks lopen er 60.000 sandwiches per uur van de band, 24 uur op 24, zwijgen we dan nog over de duizenden broden die er dagelijks de revue passeren. Tussen al dat brood door zijn er ook nog tal van lekkernijen die het daglicht daar voor het eerst zien, denk maar aan de brésilienne taarten, fruittaarten en onze nationale trots de eclairs, zij worden er aan snel tempo gebakken en verpakt. La Lorraine levert ook voorgebakken producten af aan groot warenhuizen en winkels die het dan op hun beurt een tweede keer bakken hetzij in steamers of een bakoven. Het bedrijf werd in 2012 verkozen tot Onderneming van het Jaar en bakt al zo´n 55 jaar dagvers brood, taarten en ontbijtkoeken, nadat het in 2008 nog volledig uit brand, enkel de bureau’s bleven toen gespaard, de productie vindt plaats in een totaal nieuw gebouw. Ook Panos maakt deel uit van de Bakery group, La Lorraine stijgt jaarlijks met zo’n 10 procent omzetcijfer.
ADVERTENTIE
ARCHIEF