Als het op goed uit eten aankomt, hoeven we in Oost-Vlaanderen niet ver te zoeken, althans de Denderregio scoort tamelijk goed mag je wel stellen. Het is algemeen geweten dat Peter Van den Driesschen van restaurant Kelderman in Aalst elk jaar weer tracht naar die ene Michelin ster. Dit restaurant krijgt er een broertje bij, zij het dan geen specifiek visrestaurant, van de Bakermat op de Leopoldlaan in Ninove. Beide restaurants verdienden volgens de jury van de culinaire gids hun ster. De top in onze Provincie blijft nog altijd Peter Goossens met zijn sterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem (Kruisem). Hij mag drie sterren op zijn naam prijken tot zolang hij nog zaakvoerder blijft, want de zaak werd enkele dagen geleden overgenomen door zijn huidige chef kok. Restaurant Vrijmoed in Gent krijgt twee Michelin sterren, wat zeker niet slecht is.
Een ster is ook weggelegd voor restaurant ‘t Overhamme in Aalst, en restaurant Libertine in Erpe (Erpe-Mere). Belangrijkste nieuwkomer die we dus de komende jaren zullen moeten in het oog houden is Kevin Graf en Barbara Wantens van restaurant De Bakermat. Onze redactie bij Persregio Dender wenst bij deze al de winnaars uit de Denderstreek veel succes in de komende jaren, en hopen ooit eens uitgenodigd te zullen worden door de zaakvoerders zelf.