Het is zover laat Julie Van den Driesschen, de dochter van Peter Van den Driesschen van het gekende visrestaurant Keldermen op de Parklaan in Aalst weten aan onze redactie. Haar nieuwe en meteen ook tweede bakboek ‘Julie bakt hartig en zoet’ ligt sinds donderdag in de rekken. De kunst van de eenvoudige patisserie, boordevol smaak, zonder stress in de keuken, dat is waar Julie voor staat. “In mijn boek gaat het niet over de perfecte afwerking, moeilijke technieken of het aantal calorieën. Het gaat over het herbeleven van mijn herinneringen aan lekker eten, en dan in het bijzonder aan eenvoudige, zoete baksels uit mijn jeugd. De recepten zijn ook gebaseerd op de recepten van mijn grootmoeder Marthe uit haar schriftje,” zegt Julie Van den Driesschen. “Ik hoop dat jullie veel bakplezier beleven met mijn nieuw boek, voegt Julie er nog aan toe.
Julie Van den Driesschen won in 2018 Bake Off Vlaanderen, en sinds 2020 werkte ze achter de schermen als foodproducer voor het vierde seizoen. Ze is ook al een tijdje tv-chef op Njam! Het boek is sinds donderdag 14 oktober verkrijgbaar in alle boekhandels (en online). Het boek is net als haar eerste boek uitgegeven bij Standaard Uitgeverij, telt 192 bladzijden, en is te koop aan 29,99 euro. Ook haar vorige boek ‘Dubbel zo Lekker’ is nog steeds te koop. Herbekijk de reportage die Persregio Dender draaide tijdens de vorige boekvoorstelling in het bijzijn van Wim Opbrouck.
(Foto: Standaard uitgeverij)