Joost Van Hyfte kookt in CC De Steenoven Herzele…

Morgenavond is Joost Van Hyfte te gast in CC De Steenoven met zijn ‘culinaire comedy’. Terwijl hij een hilarisch verhaal van anekdotes en grappen uit het echte keukenleven vertelt, bereidt hij een lekkere maaltijd voor een lukraak gekozen koppel uit de zaal. Ex-restauranthouder Van Hyfte begint zijn culinaire comedy met het verhaal over het ontstaan van zijn passie voor koken. In geuren en kleuren en met de nodige hilariteit vertelt hij over zijn voorliefde voor basisingrediënten en de overload aan ongebruikte keukentoestellen die iedereen in huis heeft. En uiteraard heeft hij het ook over kookboeken. Vooral de kookboeken met haalbare toprecepten die vol staan met ingrediënten die niemand kent, krijgen een veeg uit de pan. En hij vraagt zich af wat er mis is met de goede boerenkost. Hij heeft het ook over zijn studententijd in Hotelschool Ter Duinen en zijn gloriejaren in het leger. Van Hyfte neemt uitgebreid de tijd om het publiek te leren kennen en nodigt dan een willekeurig koppel uit op het podium om plaats te nemen in Restaurant Chez Jos waar hij een maaltijd voor hen bereidt. De toeschouwers kunnen ondertussen genieten van de grappen en de geur van gestoofde ui, gebakken scampi’s en ingekookte witte wijn. En even later kunnen ze watertandend toekijken naar het koppel dat van de maaltijd geniet. Als afsluiter bereidt hij ook nog een verse sabayon. Met de culinaire comedy voegde Van Hyfte een nieuwe dimensie toe aan de stand up comedy. Hij rekent af met bepaalde keukenmythes en laat het publiek genieten van een heerlijke avond verteltheater. Wie er nog vlug bij wil zijn morgenavond in de Steenoven te Herzele, moet als de bliksem bellen naar 0476 63 02 26, een ticket kost 15 Euro.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *