De Belgische student ziet Jan De Nul als zijn of haar potentiële werkgever, dat is duidelijk. Uit een nationaal onderzoek van het internationale onderzoeksbureau Universum uit Zweden bleek Jan De Nul Group de derde meeste aantrekkelijke werkgever van België te zijn (na Google en Microsoft, en vóór BASF en BMW Group), binnen de sector van ingenieurs- en natuurwetenschappen en IT. In totaal werden 7.525 studenten van 20 universiteiten en hogescholen uit 103 verschillende studierichtingen bevraagd over potentiële werkgevers uit de sectoren B2B/B2C, Ingenieurswetenschappen/ Natuurwetenschappen/ IT, Humane wetenschappen/ Vrije Kunst/ Onderwijs, Gezondheidszorg/ Geneeskunde en Rechten. Opmerkelijk is ook dat Jan De Nul Group binnen iedere categorie in de top 50 eindigde.
De resultaten van dit onderzoek zijn gebaseerd op percepties en meningen van studenten. Het is een gevolg van de geleverde inspanningen van de bedrijven om te investeren in hun merknaam en employer branding. Ook Jan De Nul Group onderkent deze noodzaak en zette de afgelopen jaren extra in op HR-campagnes onder collega’s en in de pers. Met onder andere cartoons van Kamagurka spoorde Jan De Nul studenten en potentiële werknemers aan om te komen solliciteren voor een uitdagende functie op kantoor, aan boord of in het buitenland.
Zelfs in economisch stagnerende tijden blijft Jan De Nul Group top of mind. De groep blijft groeien en aanwerven. En dat is een duidelijk signaal voor de arbeidsmarkt. De sollicitant wordt aangetrokken door de werkzekerheid binnen de groep. Aan de basis van het succes van Jan De Nul Group ligt een team van zowat 7.000 medewerkers wereldwijd. Deze internationale speler met de directe no-nonsens cultuur van een écht familiebedrijf heeft een opvallend ruim jobaanbod voor mensen die niet terugdeinzen voor een uitdagende carrière. Geen strakke bedrijfsstructuur met een moeilijk te doorworstelen hiërarchie, maar van meet af aan een grote verantwoordelijkheid en interessante doorgroeimogelijkheden, het spreekt velen aan. Momenteel staan er zo’n 100 vacatures voor allerhande profielen open.
(Foto: JDN)