Inwoners in Oordegem kunnen weldra geld afhalen in Cash Kiosk op Oordegemdorp…

De inwoners van Oordegem kunnen opnieuw adam halen als het gaat over een Bancontact. Komende dinsdag 15 oktober starten de voorbereidende werken (grondwerken) voor een gloednieuwe Cash kiosk. Deze Cash kiosk komt net achter het ontmoetingscentrum  op Oordegemdorp. Wanneer de bouw en uiteindelijk de Cash kiosk in gebruik zal kunnen genomen worden is nog onduidelijk. “Er is een domeinconcessie overeenkomst afgesloten tussen Batopin NV en het lokaal bestuur Lede voor het innemen van 30 vierkante meter van het openbaar domein, ter hoogte van  het Ontmoetingscentrum in Oordegem (Oordegemdorp 29) met het oog op het plaatsen en exploiteren van een ATM-Kiosk.

Het betreft een Cash kiosk met 2 automaten”, vertelt ons Schepen van Financiën, ICT, lokale economie en middenstand Elsy De Geyter (CD&V). “De overeenkomst is afgesloten voor een duurtijd van 9 jaar, die stilzwijgend verlengbaar is voor opeenvolgende periodes van 3 jaar. Er is geen concessievergoeding voorzien. Er werd eveneens een omgevingsvergunning afgeleverd.

Alle kosten voor aanleg, onderhoud, herstel, beheer met inbegrip van eventuele technische aanpassingen zijn voor Batopin NV. De gemeente engageert zich om gedurende de looptijd geen soortgelijke contracten af te sluiten  met 1 of meerdere concurrenten. Bij het einde van de concessieovereenkomst zal Batopin NV de ATM-kiosk verwijderen en het openbaar domein herstellen, gelinkt aan deze verwijdering”. Aldus schepen De Geyter.

Oordegem moest het al sinds 2022 doen zonder enige Bancontact. Het ontbreken van een geldautomaat is problematisch, niet alleen voor ouderen, mensen met een beperking, of voor wie minder mobiel is. Maar voor iedereen is het moeilijk. De dichtstbijzijnde geldautomaat voor mensen van Oordegem bevindt zich op 7 km, dat is 14 km heen en terug. En dat geldt niet alleen voor Oordegem.

Ook inwoners van de gemeenten Impe, Smetlede, Erondegem, Vlierzele en Massemen maakten gebruik van de Bancontact in Oordegem. Een cashloze maatschappij is nog ver weg. Iedereen heeft in meer of mindere mate cash nodig, en vooral oudere – en dus minder mobiele mensen – zweren nog bij cash in huis en op zak.

Ook de plaatselijke middenstand  is voorstander van cashbetalingen. Zo werd er twee jaar geleden een actiecomité opgericht. De bedoeling was om druk uit te oefenen via de gemeente  om een bankautomaat te krijgen in Oordegem en in dit opzicht slaagde het actiecomité in hun doelstellingen.

(Foto: GC)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *