Hoeve Torenhof decor voor 54ste Pikkelingfeesten…

De 54ste editie van oogstfeest De Pikkeling dompelt zijn bezoekers naar goede gewoonte drie dagen onder in de oogstcultuur. Komende vrijdag, zaterdag en zondag staat op het programma: muziek, lokale voeding, kunst en traditionele veldactiviteiten. In Herdersem houdt de Pikkeling na Hoeve Van Lierde nu halt op Hoeve Torenhof, in de Broekstraat 18. Dat is de grootste locatie die De Pikkeling ooit had, het domein van 9 hectaren van Etienne Lambrecht en Lucia De Vylder in de Broekstraat.

In oktober vorig jaar al werd de rogge gezaaid op het domein van Etienne en Lucia. Want die moet klaar staan voor de geplande veldactiviteiten. Het verhaal van waar het brood vandaan komt, wordt verteld door Graantje Korrel. Hij leert jong en oud hoe graan wordt gezaaid en geoogst, gemalen tot meel en wordt verwerkt tot brood in de bakovens.

De Pikkeling, in 1970 ontstaan in Meldert als eerste wapenfeit van VVV De Faluintjesstreek, verruimde in de loop der jaren zijn grenzen. Het oogstfeest verwelkomt jaarlijks kleurrijke en wereldse dansgroepen en artiesten. Dit jaar komen ze uit Colombia, Tsjechië en Georgië. Honderd gasten verblijven bij vijfentwintig gastgezinnen.De Pikkeling serveert onder andere eieren, ovenkoeken en pannenkoeken. Deze typische specialiteiten, gemaakt van verse producten, zijn een jaarlijks succes. Meer dan honderd bedrijven en zelfstandigen steunen de Pikkeling, die meer dan tweehonderd vrijwilligers telt.

Vrijdagavond start De Pikkeling met de inhuldiging van het bloementapijt van Moorsel. Met het bloementapijt brengen we de bloementeelt ooit zeer aanwezig in onze regio in herinnering. Achtereenvolgens optreden van de Pikkelingkapel, vlegelaars en de dansgroep uit Colombia. Daarna is er feest op de hoeve met ‘Kraai Kraai Kraai’ en Broken Voice. Op zaterdag vindt van 10.00 tot 17.00 uur het Vlaams kampioenschap Belgische trekpaarden plaats, er zijn de veldactiviteiten, optredens en buitenlandse dansgroepen.

Alle info op www.de-pikkeling.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *