België is wereldwijd bekend voor zijn lekkere chocolade. Chocoladetruffels, pralines en gebakjes, voor al dat lekkers hebben wij de beste recepten, de beste koks en chocolatiers.
Mag die chocolade ook fair trade zijn? Natuurlijk wel, dan smaakt al dat lekkers dubbel zo goed. Want fair trade geeft een eerlijk loon aan de boer in Afrika of Latijns Amerika, duldt geen kinderarbeid en heeft vaak ook een bio-label. Maar werkt het, en wordt de boer er beter van. Hoe pakt men het aan, en zijn er aparte fabrieken die enkel fairtrade-chocolade maken, en waar kan je ’t kopen? Het antwoord op al deze vragen krijg je op donderdag 13 oktober, om 20.00 uur in ontmoetingshuis De Brug, Hertshage 11 -19 te Aalst. De toegang is gratis, inclusief het fairtrade-drankje. Het verhaal van fairtrade-cacao wordt gebracht door Marieke Poissonnier (Oxfam Wereldwinkel). Deze avond, die kadert in de ‘Week van de Fair Trade’, wordt georganiseerd door de trekkersgroep Aalst Fairtrade-gemeente.