Goed Geboekt met Kring-vorming vzw in Erpe-Mere…

Het project Goed Geboekt van vzw ‘t Uilekot en meer dan 10 partners, brengt in het jaar 2024 en 2025 bewoners uit de ruime omgeving van de Denderstreek samen tijdens laagdrempelige, wekelijkse activiteiten. De activiteiten worden ruim ingevuld onder de noemer van boeken en andere media. We gaan voor meer zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zelfstandigheid bij volwassenen (met gepaste aandacht voor alle culturen) in hun vrije tijd. We organiseren filmvoorstellingen, infoavonden, concerten, voorlezen, samen-lezen of maatschappelijke discussie; het kan allemaal zolang er een (on)rechtstreekse link is met lezen. Voor Erpe-Mere en Haaltert is Kring-vorming vzw een vaste partner. Samen met het Centrum Mens(en)werk worden daarbij regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo zijn er de komende maanden diverse activiteiten voorzien: ontmoetingen en debatten met auteurs, vertelwandelingen, boek & film, leesgroepen, …

Op vrijdag 14 juni kan je naar een auteurslezing en debat met Christophe Vekeman, ‘Tot God’. Het licht heeft hij naar eigen zeggen niet plots gezien, maar in het boek ‘Tot God’ vertelt schrijver Christophe Vekeman (51) wel hoe hij na decennialange twijfel zijn geloof definitief omarmde. ‘Ik meen te mogen hopen dat dit rampzalige leven niet alles is.’Een boeiende avond waarbij de auteur vertelt, voorleest en in debat gaat met het publiek. Deuren vanaf 19u30. Gelegenheid tot drankje, hapje, ontmoeting. Deze activiteit wordt georganiseerd door Kring-vorming vzw en kadert in ‘Goed Geboekt’.

Op zondag 16 juni organiseert Kring-vorming vzw ‘Alleen door Afrika’, een fantastisch verhaal van een Poolse journalist die per fiets Afrika doortrok in de jaren ’30 van vorige eeuw. Deuren vanaf 10.00 uur – aanvang 10.30 uur.

In 1931 stapt een berooide Pool zijn voordeur uit om per fiets vanuit Polen naar de meest zuidelijke punt van Afrika te reizen. Hij wil zo zijn jeugddroom waarmaken én een inkomen verwerven voor zijn gezin. Nowak schrijft tijdens zijn reis honderden artikelen, die dankzij zijn vrouw in Poolse kranten verschijnen. Hij maakt meer dan tienduizend foto’s. Vandaag kent niemand hem nog. En dat is onterecht.

Kazimierz Nowak is een naïeve held die, door zwerfzucht gedreven, de grootste ontberingen doorstaat. Al schrijvend en fotograferend laat hij een groots tijdsdocument na, een avonturenverhaal en kritische reportage in één. We krijgen een inkijk in de koloniale (wan)praktijken op het Afrikaanse continent, maar genieten ook mee van een ongerept landschap onder het zilveren maanlicht. Met zijn laconieke humor doet hij ons bijna vergeten wat een lijdensweg deze tocht moet geweest zijn.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *