Gemeente Lede werkte volop aan het coronaherstelplan…

Het coronavirus heeft hard toegeslagen: veel handelaars, verenigingen en inwoners bleven niet gespaard. Het lokaal bestuur van de gemeente Lede ontwierp daarom een herstelplan met maatregelen en initiatieven die zich focussen op de volgende drie krachtlijnen en prioriteiten: ondersteuning van de economische heropleving; ondersteuning van verenigingen en vrijetijdsbeleving; de zorg en het welzijn van al onze inwoners en ondersteuning van de kwetsbare personen en gezinnen in onze gemeente. Het bestuur heeft een relanceplan opgesteld voor een bedrag van 198.970,23 euro. Dit bedrag zal verdeeld worden over de verschillende pijlers. Op de gemeenteraad van 18 juni wordt het volledige plan uitvoerig toegelicht. Naast deze financiële maatregelen werden ook extra inspanningen geleverd door het gemeentepersoneel, goed voor ongeveer 600 extra werkuren. Gedurende de ganse quarantaineperiode is de dienstverlening niet gestopt. Alle diensten blijven telefonisch en per mail bereikbaar. Een bezoek aan het gemeentehuis kan op afspraak.

“We mogen ook zeker stellen dat ons personeel zich heel flexibel heeft opgesteld om alle snel wisselende maatregelen te communiceren en uit te voeren,” zegt Roland Uyttendaele. De coronafolder werd met veel enthousiasme in het weekend verdeeld door eigen personeel. Voor de logistiek en het verpakken en verdelen van de mondmaskers en filters werden teams samengesteld en werd er op zaterdag doorgewerkt om deze taak tot een goed einde te brengen. Een twintigtal personeelsleden werd ingezet om de gespreide levering van de mondmaskers en filters kort op te volgen en zo snel mogelijk bij onze burgers te krijgen.

Ook om de markt te kunnen laten doorgaan volgens de veiligheidsmaatregelen wordt er wekelijks beroep gedaan op een tiental stewards om alles in goede banen te leiden. De gezellige babbelbox aan ons WZC is een creatie van onze medewerkers van de technische dienst. Deze collega’s zijn momenteel in sneltempo plexischermen aan het plaatsen in alle gemeentelijke gebouwen waar er contact is met de burger.

De afhaalbibliotheek was een sterk staaltje van de bibliotheekmedewerkers. De belrondes naar Leedse senioren en de burenbrief kwamen tot stand dankzij de inzet van het OCMW-personeel. En vergeten we vooral niet onze zorgverleners die meer dan het beste van zichzelf hebben gegeven om het virus buiten de muren van het woonzorgcentrum te kunnen houden. Het Covid-19-hoofdstuk is nog lang niet afgesloten. “Wij volgen dan ook voortdurend de evolutie verder op en sturen bij waar nodig, voegt burgemeester Roland Uyttendaele er nog aan toe. Samen kunnen we dit aan!

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *