Gemeente Herzele houdt openbaar onderzoek rondweg N42…

De Afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen heeft een nieuw dossier klaar voor de rondweg N42. Wie regelmatig in de regio Brakel – Geraardsbergen – Herzele – Zottegem vertoeft, weet dat de N42 een drukke verkeersas is. Er komen daar verschillende verkeersstromen samen, terwijl die baan daar niet optimaal voor is. Ter hoogte van Sint-Lievens-Esse gaat het dan ook nog eens om een smalle weg met veel bochten, stelt de Afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. Met een aanpassing van de weg willen zij zorgen voor een verbeterde veiligheid en leefbaarheid.

De Afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen heeft een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend om de rondweg N42 opnieuw in te richten. Op die manier willen ze de onveilige situaties en het sluipverkeer op de N42 aanpakken, en er een veilige verbindingsweg van maken.

De gemeente Herzele houdt, net zoals de stad Zottegem, over deze aanvraag een openbaar onderzoek. De aanvraag heeft betrekking op de stedenbouwkundige handelingen, de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, en vegetatiewijzigingen. Tot 14 september 2024 staan er daarom infoborden in de foyer van De Wattenfabriek. Deze leggen het project op een toegankelijke manier uit. Wil je het openbaar onderzoek liever volledig inkijken? Of wil je jouw opmerkingen, standpunten of bezwaren delen? Dat kan t.e.m. 14 september 2024 in De Wattenfabriek, Solleveld in Herzele, of bij de diensten Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis, Markt 20, van de gemeente Herzele zelf. Een afspraak maken kan online via www.herzele.be of telefonisch op het nummer 053 60 70 70. Wie wil kan het dossier ook digitaal inkijken via www.omgevingsloketinzage.omgeving.vlaanderen.be/OMV_2020057998.

Van 16 augustus 2024 tot en met 14 september 2024 kunnen er ook standpunten, opmerkingen of bezwaren over de aanvraag ingediend worden bij het college van burgemeester en schepenen. Dit kan analoog per brief op het hierboven vermelde adres, voor het college van Herzele. Digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be).

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *