Geluidsapp verandert muziekbeleving in carnavalsstoet…

Na jarenlang zoeken en testen is er eindelijk een manier gevonden om muziek synchroon te laten afspelen op verschillende wagens die in beweging zijn en dit in de vorm van een nieuwe geluidsapp. Voor veel carnavalsgroepen biedt SOMPIPLAYER, de bewuste geluidsapp, de oplossing voor een vraagstuk dat hen al jaren kopzorgen bezorgt. SOMPIPLAYER is een initiatief van Jan Lambrecht, een leverancier van licht & geluid in de stoet, en Jonas De Clercq, lid van een van de grootste Aalsterse carnavalsgroepen. Samen bundelen ze vakkennis, ervaring en gedrevenheid voor carnaval. Het resultaat is dan ook op maat gemaakt voor carnavalsgroepen, en de app zal al vanaf carnaval 2024 beschikbaar zijn.

Wat de app uniek maakt, is dat deze werkt zonder gebruik te maken van radiofrequenties, wifi of een mobiel netwerk. De applicaties en zenders die de afgelopen jaren werden ingezet, schoten namelijk altijd tekort. “Bij Possensje, een van de grootste groepen in Aalst, worstelen wij al jaren met het probleem om muziek door te sturen”, zegt Jonas. “We hebben verschillende manieren en apps geprobeerd. Het feit dat het nooit 100% werkte, zorgde steeds voor stress tijdens de carnavalsstoet en voor een teleurstellende ervaring. Bij andere groepen hoor ik al jaren dezelfde verhalen.” Met SOMPIPLAYER komt er dus een einde aan die frustratie. Eenmaal de app en het nummer op je smartphone zijn geïnstalleerd, loopt alles synchroon en hoef je geen verbinding met een netwerk meer te maken.

SOMPIPLAYER zal ervoor zorgen dat carnavalsgroepen probleemloos muziek kunnen afspelen op meerdere plaatsen tegelijk. Ook voor de toeschouwers heeV dit een positief effect. Muziek meer spreiden betekent dat deze minder luid zal staan, geen schadelijke decibels dus. Dat past dan weer in het nieuwe beleid van de stad Aalst, die in het reglement de decibelgrens in de stoet verlaagt.

Dankzij het eenvoudige ontwerp kan werkelijk iedereen snel met de muziekapp aan de slag. Het speelt geen rol of de groep werkt met een eigen geluidsinstallatie of deze huurt bij een gespecialiseerde firma. Dansers in de stoet kunnen hun smartphone zelfs als in-ear monitor gebruiken, zodat ze de muziek altijd goed horen en kunnen blijven meedansen zelfs wanneer de muziek even ver weg klinkt. “De toepassingen zijn dus veelzijdig en zullen de ervaring in de stoet verbeteren voor zowel de leden van de groepen als de toeschouwers”, sluit Jan af.

Op 7 december organiseren Jan en Jonas een infoavond in café Chopin, Hertsage Aalst. Daar geven ze een extra woordje uitleg rond de voordelen van de app en zullen ze ook een demo tonen. Mail naar hello@sompiplayer voor meer info.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *