Het is deze keer voor de derde maal op rij dat Gault & Millau naast zijn gids voor beste restaurants, ook een minigids op de markt brengt voor de beste chocolatiers van België. Voor de eerste maal vinden we daar ook chocolatier Anton Van de Maele uit Denderhoutem in terug. Deze jonge ambachtelijke chocolatier volgde een groot deel van zijn opleiding als bakker in TechniGo te Aalst. Anton volgde een specialisatiejaar als chocolatier. Nadien ging hij ook nog in de leer bij Del Rey in Antwerpen. In deze gids staan 73 zaken die een specifieke quotering kregen, en drie ervan kaapten de titel van ‘Chocolatier of the Year’ weg. Anton uit Denderhoutem stond afgelopen zomer ook voor de eerste maal op Tomorrowland in de Schorre in Boom met zijn eigen gemaakt cuberdons.
Ook tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het voorbije WK, liet Anton Van de Maele van zich horen. Voor een vrij democratische prijs, kon men proeven van wat de jonge veeleisende chocolatier in petto heeft. De redactie van Persregio Dender wenst deze uit de kluiten gewassen twintiger dan ook alle succes toe in zijn verdere loopbaan. De minigids van deze Gault & Millau uitgave ‘Make live tasty’ met de fijnste chocolatiers in België en Luxemburg, is vanaf vandaag voor 9,95 te koop. Je kan de volledige selectie ook online vinden op gaultmillau.be.