Eendracht Houtem kon opnieuw scoren en pakt gouden punt tegen Sportief Kluisbergen…

Het deed Eendracht Houtem enorm veel deugd om nog eens een puntje te kunnen binnenhalen maar vooral om te kunnen scoren na een hele reeks tegenslagen. Afgelopen zondag kon Eendracht Houtem, thuis 1 – 1 gelijk spelen tegen Sportief Kluisbergen, een van de topploegen uit de reeks. Sportief Kluisbergen, die tweede in de rangschikking stond, moest vrede nemen met een gelijkspel en zakte daardoor naar de vijfde plaats. Eendracht Houtem blijft wel voorlaatste met twee punten, twee minder dan Zingem en vijf minder dan Eine.

Eendracht Houtem begon de eerste twintig minuten van de eerste helft sterk aan zijn wedstrijd. De bal ging heen en weer en beide ploegen kregen verschillende kansen maar draaiden op niets uit, waardoor we met een 0 – 0 de koffiepauze introkken. Al van bij de start van de tweede helft koos Sportief Kluisbergen voor de aanval maar ze slaagden niet in hun opzet om te scoren. Tot dat Mathias Vanden Berghe in de 63ste minuut de bezoekende ploeg op voorsprong kon brengen. Eendracht Houtem gaf zich nog niet verloren en knokte voor wat het waar was.

Vechtlust en doorzettingsvermogen zorgde  ervoor dat ze in de 80ste minuut de bordjes opnieuw in evenwicht konden hangen, dankzij een doelpunt van Koen Landuyt. De 1 – 1 werd dan ook de eindstand. Het werd meteen het tweede gelijkspel voor Eendracht Houtem na de wedstrijd op Volkegem op de tweede speeldag.

Komende zaterdag 26 oktober trekt de ploeg van Eendracht Houtem naar Olsa Brakel B en speelt daar hun wedstrijd om 19.30 uur, hopelijk pakken ze daar nog eens 3 punten.