Dit non-fictieboek biedt een authentieke inkijk in de periode na Wereldoorlog II én in het meeslepende liefdesverhaal van twee jonge mensen. Een symfonie van twee onstuimige harten. Begin jaren ‘50 van vorige eeuw. Vlaanderen likt de wonden van de Tweede Wereldoorlog. Twee jonge mensen ontmoeten elkaar en worden op slag verliefd. Hij, Arsène Van Breusegem, is een student Tandheelkunde die in Leuven op kot zit. Zij, Louisette Van Bossuyt, is een ondernemende jongedame die haar eigen confectieatelier leidt. De twee schrijven elkaar uitgebreide brieven vol verlangen, twijfels en toekomstdromen. Brieven die Arsène in twee koekjesdozen bewaart, die daarna jarenlang in een lade stof vergaren.
Op een dag overhandigt Arsène de koekjesdozen aan zijn zoon, de auteur van het boek, met de expliciete wens ze niet te openen voor zijn dood. In 2019 leest Arsènes zoon de brieven voor het eerst. Ze zijn van zo’n schoonheid dat hij besluit ze te verzamelen in een boek. De titel ‘Vi to’ betekent ‘wij twee’, en verwijst naar ‘Het begon in een midzomernacht’ van Olav Gullvåg, een boek dat zijn ouders nauw aan het hart lag. Dina, de jongste zus van Louisette, illustreert het geheel met haar eigen herinneringen aan die periode. Het resultaat is een uniek tijdsdocument van het naoorlogse Vlaanderen van begin de jaren ‘50, maar ook een ontroerend verslag van de grenzeloze liefde tussen twee mensen. ‘Vi to. Wij twee. Het brievenboek van mijn ouders’ is de nieuwste publicatie van Dirk van Babylon en is verschenen bij de uitgeverij Beefcake Publishing.
De uitgeverij vroeg via crowdfunding steun voor het drukken van dit verhaal, dat nog lang na het lezen aan de ribben blijft plakken. Er werd maar liefst 2.400 euro ingezameld. De ingezamelde som diende deels voor de productie en deels voor de promotie: een professionele lay-out, een kwalitatieve druk, reclame en verdeling in winkels in Vlaanderen en Nederland. In ruil voor hun bijdrage kregen de 36 sponsors verschillende voordelen naargelang het bedrag: een of meerdere gedrukte exemplaren, andere boeken van dezelfde uitgever, een naamsvermelding in het boek en een uitnodiging voor de officiële boekvoorstelling op zes november.