Denderleeuw wijzigt zijn gemeentelijke energiepremies…

Vanaf de jaarwisseling past het gemeentebestuur de bedragen van een aantal energiepremies aan. De gemeente wil voortaan specifiek de toepassingen subsidiëren die financieel voor iedereen bereikbaar zijn en die het hoogste rendement opleveren in verhouding tot de investering. Daarom wordt niet langer een gemeentelijke subsidie toegekend voor de plaatsing van een condensatieketel. Ook belangrijk, voortaan moeten alle werken, met uitzondering van het aanbrengen van dakisolatie, door een aannemer uitgevoerd worden om in aanmerking te komen voor een gemeentelijke premie. Voor alle duidelijkheid: tot en met 31 december 2013 kunt u nog een energiepremie aanvragen volgens het huidige subsidiereglement. Vanaf 1 januari 2014 wijzigt het reglement over de energiepremies. De gemeenteraad keurde op 19 december 2013 namelijk het nieuwe subsidiereglement goed.

We sommen kort de belangrijkste wijzigingen op:

-Premie voor condensatieketel verdwijnt.

Vanaf 1 januari 2014 kent de gemeente geen premie meer toe voor de plaatsing van een condensatieketel. Wie hiervoor nog een premie wil aanvragen, zal dus snel moeten zijn om tijdig een volledige aanvraag in te dienen!

-Hoogrendementsglas

De maximale U-waarde blijft behouden op 1,1 W/m²K. Hoe lager deze U-waarde, hoe beter het isolerend vermogen van het glas. Het premiebedrag voor glas met een isolatiewaarde tussen 1,1 W/m²K en 0,8 W/m²K wordt verlaagd van 12 Euro naar 8 Euro per m² vervangen glas. Voor glas met een U-waarde lager dan of gelijk aan 0,8 W/m²K kan u rekenen op een gemeentelijke premie van 12 Euro per m² vervangen glas. De gemeentelijke premie is in beide gevallen gelimiteerd tot maximaal 180 Euro.

-Dak- en zoldervloerisolatie

De isolatiewaarde van de materialen (R-waarde) voor dak- of zoldervloerisolatie moet minstens 4 m² K/W bedragen. Per m² isolatiemateriaal wordt een gemeentelijke premie van 3 Euro toegekend met een maximum van 180 Euro.

-Muurisolatie

Voor muurisolatie wordt voortaan een onderscheid gemaakt tussen een premieaanvraag voor buitenmuur- en spouwmuurisolatie. Isoleert u de muur langs de buitenkant dan dient u er voor te zorgen dat de isolatielaag een R-waarde van minstens 2 m² K/W heeft. Bij spouwmuurisolatie wordt de isolatiewaarde bepaald door de zogenaamde lambdawaarde. Deze mag niet meer dan 0,065 W/mK bedragen. Net als bij hoogrendementsglas geldt ook hier: hoe lager de waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Zowel voor buitenmuur- als spouwmuurisolatie bedraagt de gemeentelijke premie 3 Euro per m² aangebracht isolatiemateriaal met een maximum van 180 Euro.

-Vloerisolatie

Ook wanneer u de vloer van uw woning isoleert kan u een gemeentelijke premie aanvragen. Let wel: met vloerisolatie wordt enkel de isolatie van de vloer boven volle grond of een kelder bedoeld. Isolatie van verdiepingsvloeren komt niet in aanmerking voor een gemeentelijke premie. De gemeentelijke premie voor vloerisolatie bedraagt voortaan 3 Euro per m² isolatiemateriaal met een limiet van 180 Euro.

-Zonneboiler

De technische voorwaarden waaraan de installatie van een zonneboiler moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een gemeentelijke toelage, worden aangepast aan de vooruitgang in technieken, materialen en productiemethodes. De gemeentelijke toelage voor de plaatsing van een zonneboiler bedraagt 15% van de factuurprijs, geplafonneerd tot 400 Euro.

-Hemelwaterinstallatie

Wanneer u een hemelwaterinstallatie installeert waarvan de plaatsing niet verplicht werd opgelegd in een vergunning of een verordening kan u een gemeentelijke premie aanvragen. Deze premie bedraagt 400 Euro.

U kan het reglement en de aanvraagformulieren afhalen bij de dienst Leefomgeving (A. De Cockstraat 1 in Denderleeuw) christophe.caulier@denderleeuw.be – 053 64 0 6 53.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *