Aanstaande zondag kan je op de parking van de Pupillen in Aalst terecht voor het slotevent van de Week van de Smaak. Op deze gezellige smaakmarkt met als centraal thema ‘Vergeten’ brengen 30 horeca-uitbaters het beste van zichzelf tussen 12.00 en 19.00 uur. Vorig jaar vond de uiterst gesmaakte eerste editie van DaSmaakt plaats op de Hopmarkt. Dit jaar zet het culinair event zijn tenten op in de Pupillen-site ter hoogte van de Graanmarkt. Maar liefst 30 professionele bereiders van dranken en spijzen bundelden hun talenten en laten je de hele dag doorlopend proeven van hun ovenkoeken met pensen en spek, ambachtelijke garnaalkroketjes, boekweit pannenkoekjes met eigen bereide confituren, traditionele soepjes en stoofschotels met vergeten groenten, raclette van weleer, varkenswangetjes… dit alles overgoten met klassieke wijnen, aloude bieren en gins, elixirs en likeuren uit grootmoeders tijd, koffie op traditionele wijze bereid, en zo veel meer. Alles word geserveerd op bordjes en in kommetjes van De Kringwinkel.
In de namiddag kun je een stop maken bij de Food Archeoloog. Via diverse kookdemo’s met proeverij kun je ontdekken hoe vergeten dagelijkse bereidingswijzen en producten vandaag opnieuw vernieuwend kunnen zijn, of hoe onze voorouders ons een versnelling doen terugschakelen en ons klaarstomen voor een leefbare toekomst. Deze culinaire verwennerij kan rekenen op de medewerking van Den Babbelaer – BarLies – Ambarosa streekproducten – Amok – café Vredeplein – De Crevette – Kaffee da Kothee – café Tempel – de Kontwaar – de Steeg – Cockney’s Wordld – Bar Terroir – The Music Club – Café de Paris – Deluxe burger – L’Histoire 32 – Qarfa – Koken met Klaas – Traiteur Cochez – Chef Krok – CVO Tanera – So Bistro – Caffe Cognac – Casa Romero – D’Licious – Keymeulen hoeve – Wereldwijnen De Landsheere.