BEA heeft gratis info-sessies rond energie besparen…

Energiehuis BEA organiseert 4 infoavonden rond energiebesparend advies. De infoavonden zullen zowel in Aalst centrum als in de deelgemeenten doorgaan waarbij vanavond al de eerste reeds van start gaat. De gas- en energiecrisis is letterlijk en figuurlijk ‘hot topic’. De stad Aalst en het Energiehuis BEA organiseren in oktober en november vier infoavonden met energiebesparende tips. “Daarmee helpen we zowel je portemonnee als het klimaat”, zeggen schepen Katrien Beulens en voorzitter VZW BEA. De eerste infosessie vindt vanavond plaats in CC De Werf.

“Met de huidige energiecrisis en de onzekere wintermaanden voor de deur willen we alle Aalstenaars concreet informeren hoe ze thuis energie kunnen besparen. De meeste tips zijn zeer laagdrempelig, maar toch effectief.” Zegt schepen Katrien Beulens (onafhankelijk). Tijdens vier infosessies vertellen de medewerkers van Energiehuis BEA daarnaast over voordelige groepsaankopen en duurzame technieken zoals een warmtepomp, een zonneboiler of dakisolatie. Ze bieden ook een antwoord op prangende renovatievragen en helpen je op weg met premies en leningen.

Ook in de Aalsterse deelgemeenten:

In oktober en november vinden er vier infosessies plaats. “Niet alleen in Aalst-centrum, maar ook in de deelgemeenten”, zegt schepen Beulens. Op voorhand inschrijven is verplicht via https://www.aalst.be/formulier/infomomenten-energie-en-renovatie

· Dinsdag 4 oktober, 20.00 uur – CC De Werf, Aalst

· Dinsdag 18 oktober, 20.00 uur – Sint-Vincentiusinstituut, Gijzegem

· Dinsdag 15 november, 20.00 uur – Trefcentrum Moorsel

· Dinsdag 22 november, 20.00 uur – SBS De Regenboog, Erembodegem

“De huidige energiecrisis bewijst dat er nood is aan alternatieve energiebronnen. Deze alternatieven moeten de energie betaalbaar maar ook minder klimaatbedreigend maken voor ons en de toekomstige generaties”, aldus Martine De Maght, voorzitter van VZW BEA. Energiehuis BEA is een autonoom gemeentebedrijf gevestigd in Aalst, maar is actief in een veel bredere regio: van Wetteren tot Zele. De vzw werd opgericht in het licht van het Burgemeestersconvenant, om de CO2 in de regio met 40% te doen dalen tegen 2030. Die doelstelling is eveneens het uitgangspunt van het Aalsterse Klimaatplan. “De voorgestelde acties en maatregelen daarin helpen zowel je portemonnee als het klimaat”, zegt Beulens.

Meer info over het Klimaatplan vind je op de Facebookpagina KlimaatneutrAalst. Daar verschijnen ook wekelijks duurzame energietips.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *