Nico Ramacker, de CEO van de Belgische Group AvalasiA met hoofdzetel in Menen, Brigitte Lampo, en Dirk Verdoodt, staan bijna zeven dagen op zeven, 24 uur aan een stuk met elkaar in contact. Ondersteund door een technische dienst, ICT medewerker en twee medewerkers voor online en telefonisch support leveren ze buitensporig werk. De laatste dagen is er ondanks zeer stresserende momenten toch een speciale band gesmeed binnen hun bedrijf. En ja, soms is er eens een momentje dat we vrij maken om eens te lachen, samen een frietje te eten om daarna ons weer volop te concentreren op het werk. Dirk Verdoodt was jarenlang werkzaam als sales manager, en is nu operationeel directeur binnen de Group AvalasiA.
“De maand maart is alvast een maand in mijn carrière die ik nooit meer zal vergeten”, zegt Dirk. Momenteel zijn er al meer dan een zestigtal systemen van ons werkzaam bij grote bedrijven in België en Europa. Ook al zijn sommigen onder hen op dit moment gesloten, toch bereiden vele bedrijven zich voor op een heropstart en willen ze vermijden dat tijdens die heropstart zieke personen zich begeven onder gezonde collega’s. Vandaag heeft het UZA ook als eerste ziekenhuis in België ons meest geavanceerde systeem in dienst genomen. Komende week vertrekken er nog eens 24 systemen over heel Europa. Buiten België is er ondermeer veel belangstelling uit Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Egypte. “Onze twee feverscanning systemen zoals ze vandaag op de markt worden aangeboden zijn een Belgische ontwikkeling waarvoor we met twee Chinese fabrikanten nauw hebben samengewerkt”, zegt Verdoodt. De voorbije weken hebben zowel onze Chinese fabrikanten als wij bijna dag en nacht samengewerkt om tot een goed en stabiel werkend systeem te komen en alle kinderziektes weg te werken. “Hadden we een jaar geleden geweten dat dit ons te wachten stond hadden we een kant en klaar product op de markt gezet. Nu hebben de eerste installaties misschien wat hinder ondervonden omdat we gepakt zijn in tijd. Maar ondertussen krijgen we vele mails en dankbaarheid van grote bedrijven om onze inzet en ondersteuning”, zegt Dirk Verdoodt.
Wanneer we persoonlijk een dipje hebben, zijn het net deze mails die ons de moed geven om in deze moeilijke omstandigheden er te staan voor onze klanten. “Anderhalf jaar geleden was het voor mij een sprong in het duister toen ik voor Avalasia had gekozen. Vandaag ben ik fier deel te mogen uitmaken van een team die in deze periode erin slaagt elkaar te ondersteunen en een product in korte tijd op de markt te zetten dat vele bedrijven een veilige heropstart kan aanbieden. Maar voor alle duidelijkheid. Wij hebben geen Coronadetector ontworpen!”, aldus Dirk Verdoodt. Enkel een systeem om een verhoogde lichaamstemperatuur te detecteren met een nauwkeurigheid van 0.3°c zonder oponthoud aan de plaats waar de meting plaatsheeft. Wat wil zeggen dat we personen vanaf 37.3°c kunnen laten alarmeren.
In Coronacrisis zetten veel bedrijven of ziekenhuizen de alamgrens op 37.3°c of 37,5°c. Door gebruik te maken van een gekalibreerde blackboddy kunnen we deze nauwkeurigheid garanderen en bewijzen. Op deze manier slaagt men erin iemand vanop een veilige afstand te detecteren met een verhoogde lichaamstemperatuur, maar dat wil niet zeggen dat deze persoon drager is van een virus.