Alternatieven voor defect oplaadpunt budgetmeters…

Wie geen officiële stroomleverancier meer heeft, kan elektriciteit kopen via een budgetmeter. Hierop laadt de klant een bedrag op zoals op een prepaid- telefoonkaart. “De oplaadbeurt van zo’n budgetmeter gebeurt via fysieke oplaadpunten of zelfs steeds vaker via digitale manier”, verduidelijkt schepen van Sociale Zaken Sarah Smeyers (N-VA). Momenteel is één van de Aalsterse oplaadpunten tijdelijk onbeschikbaar. “Uiteraard is dat niet goed. Maar over dat ene oplaadpunt heeft het OCMW niks in de pap te brokken, want het defecte oplaadpunt in Erembodegem is gehuisvest in de kantoren van Fluvius zelf”, verduidelijkt de schepen.

Ze reageert hiermee op het doembericht dat oppositiepartij Lijst A uitgestuurd heeft. “De klanten verwijzen we intussen door naar de overige 3 fysieke oplaadpunten in Aalst. Twee van deze oplaadpunten bevinden zich in de eigen stads- en OCMW-gebouwen. Het derde oplaadpunt bevindt zich trouwens, net zoals het defecte oplaadpunt, in Erembodegem”, benadrukt Smeyers.

Bovendien laden steeds meer gebruikers van hun budgetmeter op zonder laadkaart maar via een digitale budgetmeter. “Deze cliënten hoeven zich dus niet te verplaatsen voor hun opladingen. Sinds 1 juli 2019 worden er trouwens enkel nog digitale budgetmeters geïnstalleerd”, legt de schepen uit.

“Niet onbelangrijk is dat een budgetmeter in het weekend of feestdagen niet zonder elektriciteit of aardgas kunnen vallen. Er is namelijk een noodreserve ingebouwd om deze periode te overbruggen. We laten hen dus helemaal niet in de koud staan”, aldus Smeyers. Ze geeft mee dat de vraag aan Fluvius werd gesteld of er een fysiek oplaadpunt kan geïnstalleerd worden in De Gendarmerie.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *