Aalsterse vlaai nu ook te verkrijgen in smeerpasta…

Goed nieuws voor de fans van Aalsterse vlaai. Vanaf deze week is MEIGT, de smeerbare variant van het gebak, te proeven bij de lokale handelaar in Aalst. Bedenker Steven De Bruyne wil met de MEIGT smeerpasta de Aalsterse traditie nieuw leven inblazen. Aalsterse vlaai, het smeuïge gebak op basis van mastellen en kandij, is al eeuwen gekend en gekoesterd in Aalst. Menig Aalstenaar beschouwt het stukje vlaaikant als zijn culinaire trots. Buiten Aalst blijft het gerecht echter vaak een nobele onbekende. Daar wil bedenker Steven De Bruyne met MEIGT, de smeerbare variant van het gebak, verandering in brengen.

Een knipoog naar vroeger. “MEIGT is een eerbetoon aan de heerlijke Aalsterse vlaai,” zegt De Bruyne trots. “De smeuïge pasta is lekker op een boterham met een laagje boter, maar evengoed met een pannenkoek. Je kiest het vooral zelf. In het verhaal schuilt vooral de gezelligheid van de terugblik naar vroeger.”

Die terugblik wordt versterkt in de visuele identiteit: de grootmoeder die haar eigen meigt (smaak in het Aalsterse dialect, nvdr.) doorgeeft aan de kleinkinderen aan tafel. “Voor de (visuele) communicatie en het verpakkingsontwerp klopten we aan bij Green Bananas, een Aalsters bureau,” voegt De Bruyne toe.

MEIGT smeerpasta is vanaf woensdag 16 juni al verkrijgbaar bij Bakkerij Verleysen. Wie graag zelf verdeler wordt, neemt best contact op met de maker via info@meigt.be. Alle info over de smeerpasta is te vinden op www.meigt.be.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *